DOMOV

Irska in Severna Irska

Veliki krog z Aranskim otočjem!

Potovanja

po najlepših kotičkih sveta

9 dni

Irska

Severna Irska

Datum

03.07. - 11.07.2018

Cena

1.190,00 € pri najmanj 40 osebah1.240,00 € pri najmanj 30 osebah1.290,00 € pri najmanj 20 osebah

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: 51,60 €Enoposteljna soba: 250,00 €

Akontacija

400,00 €

Prijavnina

15,00 €

Ugodnosti

5% popust na osnovno ceno pri prijavi in plačilu akontacije do 15. aprila 2018.

Spoznajte čudoviti polotok Dingle.

Veliki krog z Aranskim otočjem.

Opis poti

Odhod iz Ljubljane in vožnja do enega izmed bližnjih letališč ter polet v Dublin. Vožnja proti dolini reke Boyne, kjer nedaleč stran stoji zgodnjekrščanska samostanska naselbina Monasterboice z značilnim irskim kamnitim križem. Pot nas bo nato vodila proti severu in kmalu bomo prečkali navidezno mejo s Severno Irsko ter prispeli v Belfast, ki nas bo presenetil z obilico zanimivih stavb, cerkva, seveda pa si bomo ogledali tudi ulice, ki še danes pričajo o nekdanjih verskih spopadih. Po ogledih nadaljevanje vožnje po pokrajini Glens of Antrim proti severu dežele.

Dopoldne bomo preživeli na območju Giant Causeway in občudovali na tisoče šesterokotnih kamnov, ki so kot tlakovana pot v morje. Nato skok do Derryja, še enega zanimivega severnoirskega mesta. Sprehod po obzidju. Povratek v Republiko Irsko in spoznavanje polotoka Donegal, enega od najbolj samotnih predelov na vsem otoku. Ne bo manjkalo pašnikov, ovac in značilnih podeželskih hišk. Eden od biserov poti je mala vasica Glencolumbkille.

Najprej nas čaka Sligo, mesto velikega irskega lirika Yeatsa. Nadaljujevanje ogledov v Connemari, ki je s svojo lepoto, zelenimi travniki in čredami ovac navdihnila mnoge umetnike. Spoznali bomo še druge kraje v tej pokrajini in dan končali v Galwayu oziroma njegovi okolici.

Čaka nas eno izmed najlepših doživetij Irske, saj se bomo s trajektom odpeljali na Aranske otoke. Uživali bomo v pogledih na prelepo naravo, majhne vasice in opazovali domačine, ki raje kot angleščino uporabljajo irščino. Videli bomo mogočno utrdbo Dun Aonghasa, ki stoji na robu klifa in jemlje dih. Popoldne vrnitev na celino in vožnja proti kraški pokrajini Burren.

Danes nas čaka presenečenje v obliki znamenitih moherskih klifov. Tu nam bo jemalo dih ob dvestometrskih stenah, ki se navpično spuščajo v morje. Popoldne bomo obiskali znameniti grad Bunratty iz 15. stol. Zelo zanimiv je park, kjer so predstavljene značilne s slamo krite hiše in druge stavbe iz irske zgodovine. Nadaljevanje vožnje v Limerick.

Dan bomo posvetili spoznavanju čudovitega polotoka Dingle. Spoznali bomo okrogla bivališča v obliki čebeljih panjev (clochán), skrivnostno kapelico z imenom Gallarusov oratorij ter kamen v ogamskem zapisu v Kilmalkedarju.

Pot bomo nadaljevali proti slikovitemu Cobhu s čudovito gotsko katedralo in živahnim pristaniščem. Od tu je na svojo zadnjo pot izplul Titanik. Nato se bomo podali do Cashela, kjer bomo občudovali mogočne razvaline srednjeveške cerkve in samostana. Za konec še eno prijazno irsko mestece – Kilkenny, ki mu zavite ozke uličice dajejo srednjeveški pridih, ponaša pa se tudi z eno najlepših katedral na celotnem otoku. Mesto pa slovi tudi po znamenitem pivu.

Ta dan bo čas za Dublin. Videli bomo katedralo sv. Patrika, univerzo Trinity College, sprehodili se bomo po živahni ulici O’Connell, se fotografirali pred spomenikom Jamesu Joycu … Seveda ne bo manjkal niti sprehod po Temple baru, četrti najbolj slavnih dublinskih pivnic in lokalov.

Zadnji dan bo na voljo za samostojne oglede in sprehode po živahnem središču. Sledi prevoz do letališča in polet proti enemu izmed bližnjih letališč. Še vožnja v Ljubljano.

V ceno je vračunano: letalski prevoz, letališke pristojbine, prevoz do letališča in nazaj, 7
polpenzionov in 1 nočitev z zajtrkom v hotelih s 3 zvezdicami, vodstvo, prevozi po Irski, trajekt
na Aranske otoke, zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini, osnovno nezgodno zavarovanje
in organizacija. Vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane in bodo cca. 70,00
€ za osebo.

Mogoče vam bo všeč tudi

INFORMACIJE

Vodnikova 130, 1000 Ljubljana

Telefon: +386 1 518 50 50

E-pošta: info@quovadis.si

Odprto od ponedeljka do petka
med 9. in 17. uro

FACEBOOK

KONTAKTIRAJTE NAS