DOMOV

Fantazija Boromejskih otokov

Bergamo, Boromejski otoki, jezero Orta

Prvomajska potovanja

na najlepše destinacije

3 dnevi

Italija

Datum

27.04. - 29.04.2018

Cena

209,00 € pri najmanj 45 osebah239,00 € pri najmanj 30 osebah

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: 11,95 €Enoposteljna soba: 50,00 €

Akontacija

80,00 €

Prijavnina

15 € za prijavo

Ugodnosti

5% popust na osnovno ceno pri prijavi in plačilu akontacije do 15. februarja 2018.

BOGATI BERGAMO

JEZERO MAGGIORE: BOROMEJSKI OTOKI, VILA TARANTO, ARONA, ANGERA

JEZERO ORTA Z OTOČKOM SAN GIULIO

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 6.30. Vožnja mimo Benetk v Bergamo, eno izmed pomembnejših lombardskih mest. Staro mesto se je razvilo na hribu severnega obrobja lombardske nižine, pod njim pa se razprostira moderni del. Naš cilj je seveda obzidano staro mesto – Città Alta, ki na majhnem prostoru skriva toliko znamenitosti, da se jih zlepa ne bomo nagledali: obzidje, kapela Colleoni – biser lombardsko-renesančne arhitekture, čudovita Marijina bazilika, osmerokotna krstilnica, katedrala, stolp z uro, palače (Palazzo della Ragione, Palazzo Scamozziano) … Nadaljevanje vožnje mimo Milana proti jezeru Maggiore. Nastanitev v hotelu. Večerja in nočitev.

Zajtrk. Današnji dan bomo preživeli ob jezeru Maggiore. Čeprav je to najznamenitejše italijansko jezero, je nanj zelo ponosna tudi Švica, saj manjši del jezera pripada tudi njej. Po velikosti je drugo največje v Italiji. Alpe, ki ga obkrožajo, prijetno podnebje, eksotično rastje, otočki sredi jezera ter mnoge znamenitosti nenehno privabljajo obiskovalce. Z ladjo se bomo odpeljali na nadvse znamenite Boromejske otoke, ki so od 12. stol. dalje pripadali slavni družini Boromejcev. Obiskali bomo tri otoke. Na otoku Isola Bella si bomo ogledali razkošno Boromejsko palačo. Zgradili so jo v 18. stol. v lombardsko-baročnem stilu. Palača je okrašena s štukaturami, freskami, slikami, tapiserijami in kristalnimi lestenci. Še večja paša za oči pa so vrtovi – prepolni kipov, vodnjakov in dišečega cvetja – ki se v desetih terasah spuščajo do jezera. Naslednji je Otok ribičev – Isola dei Pescatori. V slikoviti vasici, kjer se vaščani še vedno preživljajo z ribištvom, je veliko značilnih gostilnic in tu se nam bo prilegel kratek počitek. Zadnji bo na vrsti otok Isola Madre. Ves otok je en sam botanični vrt redkih eksotičnih cvetlic, v katerem se sprehajajo pavi, zlati fazani, papige … Tudi mi se bomo sprehodili po tem rajskem otoku. Vrnitev na obalo, kjer nas bo spet čakal avtobus. Vožnja v Pallanzo, prelepo letovišče ob jezeru. Na obrobju mesteca bomo obiskali slovite vrtove vile Taranto, ki jih je dal urediti škotski pomorščak Neil Boyd McEacharn v želji, da bi ustvaril zemeljski raj. Zasadil je mnoge eksotične rastline, ki jih je prinesel s svojih dolgih potovanj, predvsem z Daljnjega Vzhoda in Avstralije. Danes tukaj uspeva preko 20.000 različnih rastlin. Sprehodili se bomo mimo nasadov pisanega cvetja in obiskali tropski vrt z orjaškimi listi ekvatorialnih lokvanjev. Nato vožnja skozi Streso v Arono. Nad mestom kraljuje velikanski kip sv. Karla Boromejskega, ki v višino meri kar 33 metrov. Povzpeli se bomo na ploščad ob vznožju kipa, od koder je lep pogled na mesto in jezero. Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.

Zajtrk. Vožnja v Angero, še eno od počitniških središč ob jezeru Maggiore, ki leži v senci mogočne trdnjave Borromeo. To je redek primer popolnoma ohranjene srednjeveške utrdbe. Prvi lastniki so bili Viscontiji, leta 1449 pa so jo kupili Boromejci – v njihovi lasti je še danes. Poleg obrambne arhitekture bomo v Sodni dvorani občudovali freske iz 14. stol. V trdnjavi domuje tudi Muzej lutk in igrač, ki predstavlja največjo zbirko v Evropi, v eni izmed dvoran pa je tudi zbirka izvenevropskih igrač. Pred kratkim so obnovili srednjeveški vrt po načrtih in upodobitvah iz tistega časa. Po ogledih nadaljevanje vožnje do zadnjega jezera na naši poti. To je jezero Orta, eno manjših italijanskih jezer, pa zato nič manj slikovito, saj ga zaradi ljubkega otočka prištevajo med najbolj romantična. Obrobljajo ga gozdnati griči, vmes pa so ob obali posejana mesteca. Obiskali bomo staro mestece Orta San Giulio z ozkimi ulicami in mestno hišo iz 16. stol. Od tod se bomo z ladjo podali na otoček San Giulio, mestece v malem, ki je bil naseljen že v pradavnini. Na sprehodu po otočku bomo videli glavne znamenitosti. Vrnitev z ladjo na kopno, nato pa z avtobusom proti domu. Vožnja mimo Milana in Benetk proti Ljubljani.

Ni zemljevida poti.
1 Osnovni podatki
2 Ostale osebe
3 Podatki za plačilo

V ceno je vračunano: prevoz s turističnim avtobusom, 2 polpenziona (dvoposteljne sobe z lastnimi kopalnicami in WC) v hotelu s 3 zvezdicami, vožnja z ladjo na Boromejske otoke, vožnja z ladjo na otoček San Giulio, osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo in organizacija. Vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane.

Mogoče vam bo všeč tudi

INFORMACIJE

Vodnikova 130, 1000 Ljubljana

Telefon: +386 1 518 50 50

E-pošta: info@quovadis.si

Odprto od ponedeljka do petka
med 9. in 17. uro

FACEBOOK

KONTAKTIRAJTE NAS