DOMOV

Dunaj: razstava Man Ray

Ameriški vizualni umetnik Man Ray

Strokovno

z umetnostnim zgodovinarjem

1 dan

Avstrija

Datum

23.06.2018

Cena

45,00€ pri najmanj 45 osebah55,00€ pri najmanj 35 osebah67,00€ pri najmanj 25 osebah

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: 3,35€

Akontacija

20,00€

Prijavnina

/

Dunajska galerija Kunstforum pripravlja obširno razstavo, posvečeno ameriškemu vizualnemu umetniku Manu Rayu (1890–1976), ki ga poznamo kot pomembnega predstavnika dadaizma in nadrealizma. V času svoje kariere je izmenično deloval v Parizu in New Yorku, danes pa je javnosti najbolj znan po svojih fotografijah in posebni zvrsti portretov imenovanih »rayografije«, ki so nastali brez uporabe kamere. V svoji bogati umetniški karieri se je loteval najrazličnejših zvrsti, ustvarjal je tudi kot slikar, risar in oblikovalec, snemal je filme, svoje znanje je poglabljal v tipografiji in grafičnemu oblikovanju, njegove fotografije pa so krasile naslovnice modnih revij Harper’s Bazaar, Vogue in drugih.

Razstava v Kunstforumu predstavlja univerzalnega umetnika in kritično obravnava diskurze, ki so njegov opus obravnavali splošno, predvsem bližino in razhajanja med moško in žensko telesnostjo, samo vključevanje v njegov opus ipd. 150 del s celega sveta, med drugim tudi slike, fotografije, risbe, kolaži, montaže in eksperimentalni filmi, nam bo pobliže prikazalo enigmatično in kompleksno umetniško osebnost, ki je tlakovala pot moderni in sodobni umetnosti, ter skupaj z Marcelom Duchampom utrla pot dojemanju umetnosti danes.

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 6. uri. Vožnja mimo Maribora in Gradca proti Dunaju. Zgodovina Dunaja je izjemno pestra, vsako obdobje je pustilo sledove, najbolj pa cesarji in cesarice ter umetniki, ki so ustvarjali po njihovem naročilu. Da si bomo vtisnili lepote Dunaja čim bolj v spomin, se bomo najprej zapeljali po Ringu okoli središča mesta in občudovali univerzo, mestno hišo, parlament, muzeje, gledališča, opero, razne palače … Nato ogled razstave »Man Ray« v dunajski galeriji Kunstforum s strokovnim vodstvom. V prostem času po želji sprehod do katedrale sv. Štefana. V večernih urah vrnitev proti domu. Vožnja v Ljubljano po isti poti.

1 Osnovni podatki
2 Ostale osebe
3 Podatki za plačilo

V ceno je vračunano: avtobusni prevoz, osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo umetnostnega zgodovinarja in organizacija. Vstopnina na razstavo »Man Ray« s strokovnim vodstvom ni vračunana in bo približno 15,00 EUR za osebo. Točen znesek bo znan v obvestilu o odhodu.

Mogoče vam bo všeč tudi

INFORMACIJE

Vodnikova 130, 1000 Ljubljana

Telefon: +386 1 518 50 50

E-pošta: info@quovadis.si

Odprto od ponedeljka do petka
med 9. in 17. uro

FACEBOOK

KONTAKTIRAJTE NAS