DOMOV

Dunaj: Rafael in Pieter Bruegel starejši

Dunajska Albertina vabi na dve razstavi!

Strokovno

z umetnostnim zgodovinarjem

1 dan

Avstrija

Datum

03.12.2017

Cena

45,00 € pri najmanj 45 osebah55,00 € pri najmanj 35 osebah67,00 € pri najmanj 25 osebah

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: 3,35 €

Akontacija

20,00 €

Udeležite se lahko obeh razstav ali samo ene (odločitev sporočite ob prijavi).

RAFAEL

Raffaello Santi oz. Rafael (1483–1520) velja poleg Michelangela in Leonarda da Vincija za enega izmed najpomembnejših renesančnih umetnikov. Kot slikar in arhitekt, ki je delal v Firencah in Rimu za papeže in posvetne naročnike, velja za univerzalnega umetnika. Dunajska Albertina predstavlja največjo razstavo Rafaelovih del v Avstriji. Razstavljenih bo 170 slik in risb, s katerimi bomo spoznali njegovo zgodnje umbrijsko obdobje v Perugii do leta 1504, kjer je delal pod vplivom Perugina, firenško obdobje do leta 1508 in rimsko obdobje med leti 1508 in 1520. Rafaelova dela so odličen primer duha visoke renesanse. Na začetku umetniške poti se je sicer še naslanjal na slog mojstrov florentinske šole, ki pa ga je po prihodu v Rim opustil. Risbe, skice in platna prihajajo iz Albertinine zbirke in drugih znanih galerij.

 

PIETER BRUEGEL ST.

V Albertini si bomo ogledali tudi razstavo znamenitega nizozemskega renesančnega slikarja in grafika Pietra Bruegla st. (približno 1525–1569). Deloval je v času severnoevropske renesanse, za katero je značilno realistično upodabljanje oseb, zavedanje njihove smrtnosti in minljivosti posvetnega; v središču zanimanja niso bili aristokrati, temveč s težkim delom obremenjeni kmetje in meščani. Njegova dela predstavljajo hvalospev naravi, ljudje so le del celote. Bruegel starejši je znan predvsem po slikanju pokrajin in kmečkih prizorov, s svojimi slikami iz kmečkega življenja je razvil samostojen žanr, zaradi česar je dobil vzdevek »Kmečki Bruegel«. Motivi se nanašajo na kmečko življenje, trdo delo ljudi in njihovo spoštovanje vaških običajev ter cerkvenih zapovedi.

 

 

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 5. uri. Vožnja mimo Maribora in Gradca proti Dunaju. Zgodovina Dunaja je izjemno pestra, vsako obdobje je pustilo sledove, najbolj pa cesarji in cesarice ter umetniki, ki so ustvarjali po njihovem naročilu. Da si bomo vtisnili lepote Dunaja čim bolj v spomin, se bomo najprej zapeljali po Ringu okoli središča mesta in občudovali univerzo, mestno hišo, parlament, muzeje, gledališča, opero, razne palače … Nato ogled razstav »Rafael« in »Pieter Bruegel st.« v dunajski Albertini s strokovnim vodstvom. V prostem času po želji sprehod do katedrale sv. Štefana in obisk predbožičnih sejmov. V večernih urah vrnitev proti domu. Vožnja v Ljubljano po isti poti.

Ni zemljevida poti.
1 Osnovni podatki
2 Ostale osebe
3 Podatki za plačilo

V ceno je vračunano: avtobusni prevoz, osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo umetnostnega zgodovinarja in organizacija.

Vstopnina na razstavo »Rafael« s strokovnim vodstvom ni vračunana in bo približno 17,00 EUR za osebo. Točen znesek bo znan v obvestilu o odhodu.
Vstopnina na razstavo »Pieter Bruegel st.« s strokovnim vodstvom ni vračunana in bo približno 17,00 EUR za osebo. Točen znesek bo znan v obvestilu o odhodu.
Udeležite se lahko obeh razstav ali samo ene (odločitev sporočite ob prijavi).

Mogoče vam bo všeč tudi

INFORMACIJE

Vodnikova 130, 1000 Ljubljana

Telefon: +386 1 518 50 50

E-pošta: info@quovadis.si

Odprto od ponedeljka do petka
med 9. in 17. uro

FACEBOOK

KONTAKTIRAJTE NAS