DOMOV

Dunaj: Pieter Bruegel st. in predbožični sejmi

z umetnostnim zgodovinarjem

Božični sejmi

1 dan

Avstrija

Datum

23.12.2018

Cena

49,00€ pri najmanj 40 osebah63,00€ pri najmanj 30 osebah

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: 3,15€

Akontacija

20,00€

Prijavnina

/

Dunajski Umetnostnozgodovinski muzej pripravlja razstavo znamenitega nizozemskega renesančnega slikarja in grafika Pietra Bruegla st. (približno 1525–1569), saj bo Dunaj kmalu obeležil 450-letnico njegovi smrti. Deloval je v času severnoevropske renesanse, za katero je značilno realistično upodabljanje oseb, zavedanje njihove smrtnosti in minljivosti posvetnega; v središču zanimanja niso bili aristokrati, temveč s težkim delom obremenjeni kmetje in meščani. Njegova dela predstavljajo hvalospev naravi, ljudje so le del celote. Bruegel starejši je znan predvsem po slikanju pokrajin in kmečkih prizorov, s svojimi slikami iz kmečkega življenja je razvil samostojen žanr, zaradi česar je dobil vzdevek »Kmečki Bruegel«. Na razstavi bo mogoče videti kar polovico vseh Brueglovih znanih del. Da jih bomo lahko videli vse na enem mestu, pa bo velik čudež, saj so nekatera Breuglova dela tako zelo občutljiva, da do sedaj še nikoli niso zapustila svojih domačih lokacij.

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 6. uri. Vožnja mimo Maribora in Gradca proti Dunaju. Zgodovina Dunaja je izjemno pestra, vsako obdobje je pustilo sledove, najbolj pa cesarji in cesarice ter umetniki, ki so ustvarjali po njihovem naročilu. Da si bomo vtisnili lepote Dunaja čim bolj v spomin, se bomo najprej zapeljali po Ringu okoli središča mesta in občudovali univerzo, mestno hišo, parlament, muzeje, gledališča, opero, razne palače … Nato ogled razstave »Pieter Bruegel st.« v dunajskem Umetnostnozgodovinskem muzeju s strokovnim vodstvom. V prostem času po želji sprehod do katedrale sv. Štefana in obisk predbožičnih sejmov. V večernih urah vrnitev v Ljubljano.

Ni zemljevida poti.

V ceno je vračunano: avtobusni prevoz, osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo umetnostnega zgodovinarja in organizacija. Vstopnina na razstavo »Pieter Bruegel st.« s strokovnim vodstvom ni vračunana in bo približno 23,00 EUR za osebo.

Mogoče vam bo všeč tudi

INFORMACIJE

Vodnikova 130, 1000 Ljubljana

Telefon: +386 1 518 50 50

E-pošta: info@quovadis.si

Odprto od ponedeljka do petka
med 9. in 17. uro

FACEBOOK

KONTAKTIRAJTE NAS