DOMOV

Dunaj: Claude Monet

Z umetnostnim zgodovinarjem

Božični sejmi

1 dan

Avstrija

Datum

05.01.2019
06.01.2019

Cena

49,00€ pri najmanj 40 osebah63,00€ pri najmanj 30 osebah

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: 3,15€

Akontacija

20,00€

Prijavnina

/

STROKOVNO VODSTVO:

5. januarja 2019     Klemen Košir

6. januarja 2019      dr. Ferdinand Šerbelj

Claude Monet (1840–1926) je vodilni slikar francoskega impresionizma, slikarske smeri, ki je vzcvetela konec 19. stol. in poudarjala igro svetlobe, barv in posebne slikarske tehnike. Na svojih platnih je z barvami in hitrimi slikarskimi potezami dosegel čudovite kompozicije pri upodabljanju hipno spreminjajoče se atmosfere in stremel k slikanju bežnih impresij.  Njegova dela so svetovno znana in cenjena, poznamo jih iz knjig in drugih reprodukcij, na tej razstavi pa bomo imeli priložnost, da si jih ogledamo in v njih zares uživamo!

Razstava se posveča umetnikovemu dojemanju barve, kot tudi njegovemu navdušenju nad bujnim rastlinjem in ribniki v Givernyju, čudoviti vasici, kjer je Claude Monet bival in ustvarjal. Na razstavi bo mogoče videti najlepša Monetova dela, ki so jih posodile najimenitnejše svetovne galerije in muzeji, med njimi tudi slavni pariški Musée Marmottan Monet. Videli bomo motive, ki jih je Claude Monet najraje ustvarjal: londonska megla, v soncu ožarjene hiše, obzorja Pariza, tihi tek reke Sene, normandijski griči … Same čudovite impresije!

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 6. uri. Vožnja mimo Maribora in Gradca proti Dunaju. Zgodovina Dunaja je izjemno pestra, vsako obdobje je pustilo sledove, najbolj pa cesarji in cesarice ter umetniki, ki so ustvarjali po njihovem naročilu. Da si bomo vtisnili lepote Dunaja čim bolj v spomin, se bomo najprej zapeljali po Ringu okoli središča mesta in občudovali univerzo, mestno hišo, parlament, muzeje, gledališča, opero, razne palače … Nato ogled razstave »Claude Monet« v dunajski galeriji Albertina s strokovnim vodstvom. V prostem času po želji sprehod do katedrale sv. Štefana in obisk predbožičnih sejmov (velja samo za termin 9. december). V večernih urah vrnitev proti domu. Vožnja v Ljubljano po isti poti.

V ceno je vračunano: avtobusni prevoz, osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo umetnostnega zgodovinarja in organizacija. Vstopnina na razstavo »Claude Monet« s strokovnim vodstvom ni vračunana in bo približno 18,00 EUR za osebo. Točen znesek bo znan v obvestilu o odhodu.

Mogoče vam bo všeč tudi

INFORMACIJE

Vodnikova 130, 1000 Ljubljana

Telefon: +386 1 518 50 50

E-pošta: info@quovadis.si

Odprto od ponedeljka do petka
med 9. in 17. uro

FACEBOOK

KONTAKTIRAJTE NAS