DOMOV

Duhovne počitnice v Primoštenu z msgr. Alojzem Uranom

OB LEPOTAH MEDITERANA NAS BO NADŠKOFOVA BESEDA VZPODBUDILA K POGLOBITVI NAŠE VERE!

Romanja

z duhovnim vodstvom

8 dni

Hrvaška

Datum

15.09. - 22.09.2018

Cena

489,00 € pri najmanj 45 osebah539,00 € pri najmanj 30 osebah

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: 26,95 €Enoposteljna soba: 140,00 €

Akontacija

140,00 €

Prijavnina

15,00€

Do plaže: 50 m

Do središča Primoštena: 500 m
Hotel 3* se nahaja v senci borovcev na polotoku Raduča v bližini Primoštena. Hotel sestavlja več trinadstropnih stavb, ki so med seboj povezane, do višjih nadstropij vas lahko popelje tudi dvigalo. Vse sobe so z balkonom ali teraso ter pogledom na morje. V sobah je mini bar, klimatska naprava, sušilec las in SAT TV. Za goste so brezplačno na voljo zunanji oz. notranji bazen z ogrevano morsko vodo (26–28 °C), savna in fitnes.

 

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 8. uri. Vožnja mimo Novega mesta in Zagreba v Dalmacijo vse do Biograda na Moru, ki leži na malem polotočku. Sprehod po prijetnem letoviškem mestecu. Nadaljevanje vožnje v Primošten do našega hotela, ki se nahaja na polotoku Raduča, kjer bomo ostali ves čas našega bivanja. Nastanitev. Večerja in nočitev.

Zajtrk. Peš se bomo sprehodili do starega dela Primoštena iz 16. stol., ki je bil nekdaj samostojen otoček, tekom stoletij pa so leseni most nadomestili z nasutjem in tako je nastal prikupen polotok. Maša. Ogledali si bomo glavni trg, kjer so čudovite kamnite hiše, se povzpeli do cerkvice sv. Jurija iz 15. stol. ter uživali na mestni rivi. Prosto za kosilo po želji. Vrnitev v hotel. Prosto popoldne za kopanje. Večerja in nočitev.

Zajtrk. Ta dan si bomo ogledali Trogir. Obzidano srednjeveško mestno jedro je nastalo na ostankih grškega in rimskega mesta. Od 13. do 16. stol. je bilo tukaj pomembno kulturno in umetnostno središče Dalmacije. Maša. Sprehod po mestu z ogledom glavnih znamenitosti, še posebej katedrale z znamenitim Radovanovim portalom. Prosto za kosilo po želji. Vrnitev v hotel. Prosto za kopanje. Večerja in nočitev.

Zajtrk. Maša. Prosto za kopanje, sončenje, počitek … Večerja in nočitev.

Zajtrk. Prosto za kopanje, sončenje, počitek … Večerja in nočitev.
Po želji možnost celodnevnega izleta z ladjo (odločitev in plačilo vodniku v hotelu) do narodnega parka »Slapovi Krke« s kosilom. Reka Krka je kraški fenomen, ki se prebija skozi apnenčasti svet proti morju in na poti ustvarja številna jezera, brzice in slapove. Na sprehodu skozi park si bomo ogledali vse te naravne lepote, vodne mline in etnografski muzej, seveda pa se bomo najdlje zadržali pri mogočnem slapu z imenom Skradinski Buk.

Zajtrk. Vožnja v Šibenik. Maša. Mesto leži v prelepem zalivu pod mogočnimi, nedavno obnovljenimi trdnjavami nedaleč od izliva reke Krke v morje. Ponaša se s čudovitimi spomeniki, med katerimi je gotovo najznamenitejša gotsko-renesančna katedrala sv. Jakoba, mojstrovina velikih arhitektov in kiparjev Juraja Dalmatinca in Nikole Florentinca. Prosto za kosilo po želji. Vrnitev v hotel. Prosto za kopanje, sprehode, počitek … Večerja in nočitev.

Zajtrk. Maša. Prosto za kopanje, sončenje, počitek … Večerja in nočitev.

Zajtrk. Slovo od hotela. Maša. Vožnja v notranjost Hrvaške do Plitvic. Narodni park Plitvice, ki je od leta 1979 pod zaščito Unesca, se razprostira med planinami Male Kapele na zahodu in Plješevico na vzhodu sredi Dinarskega planinskega masiva. Veličastno delo narave sodi med največje evropske atrakcije. Čudovita harmonija 16 jezer, ki se med seboj povezujejo s slapovi in pregradami, ustvarja sredi divje gozdnate pokrajine skoraj mistično podobo. V vsakem letnem času nas Plitvice očarajo. Po parku se bomo podali peš, s posebnim vlakcem, po prekrasnih jezerih pa se bomo vozili z ladjo. In še vrnitev proti domu. Vožnja mimo Zagreba v Ljubljano.

Ni zemljevida poti.

V ceno je vračunano: prevoz s turističnim avtobusom, 7 polpenzionov (dvoposteljne sobe z balkonom in pogledom na morje, lastnimi kopalnicami in WC, samopostrežni zajtrki in večerje) v hotelu s 3 zvezdicami, izleti po programu (razen izleta peti dan), osnovno nezgodno zavarovanje, duhovno vodstvo, naše vodstvo in organizacija. Vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane.

Mogoče vam bo všeč tudi

INFORMACIJE

Vodnikova 130, 1000 Ljubljana

Telefon: +386 1 518 50 50

E-pošta: info@quovadis.si

Odprto od ponedeljka do petka
med 9. in 17. uro

FACEBOOK

KONTAKTIRAJTE NAS