DOMOV

Čudovita Skandinavija

Z ladjo po Norveških fjordih!

Potovanja

po najlepših kotičkih sveta

9 dni

Danska

Nemčija

Norveška

Švedska

Datum

15.07. - 23.07.2017

Cena

1.099,00€ pri najmanj 45 osebah1.259,00€ pri najmanj 30 osebah

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: 62,95€Enoposteljna soba in kabina: 350,00€

Akontacija

400,00€

Prijavnina

15,00€

Ugodnosti

Ob prijavi in plačilu akontacije do 30. aprila podarimo odpovedni riziko!

Bi radi videli fjorde, pa nočete leteti?

Torej z avtobusom in ladjo na pot! Videli bomo veliko več! Težko je opisati – treba je doživeti! Znamenitosti Danske, Švedske in Norveške. Z ladjo po Norveških fjordih!

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 4. uri. Vožnja mimo Münchna v Fuldo, prekrasno mesto z mnogimi cerkvami in baročnimi palačami, ki pričajo o imenitnih zgodovinskih dogodkih, ko so bili tukajšnji knezoškofi varuhi groba sv. Bonifacija, apostola Nemčije. Krajši sprehod po mestu z ogledom katedrale. Nadaljevanje vožnje proti severu Nemčije. Nastanitev v hotelu. Večerja in nočitev.

Zajtrk. Nadaljevanje vožnje mimo Hamburga v Puttgarden. Od tod vožnja s trajektom na Dansko in dalje po dveh danskih otokih do Kopenhagna. Ogled glavnih znamenitosti danske prestolnice – z avtobusom in malce tudi peš: park Tivoli, borza, trg Kongens Nytorv s Kraljevim gledališčem in palačo Charlottenborg, kraljičina rezidenca Amalienborg, Marmorna cerkev, citadela Kastellet, kip male morske deklice, ki je simbol mesta … Vožnja v hotel. Nastanitev, večerja in nočitev.

Zajtrk. Ogled Frederiksborga, največjega in najlepšega danskega renesančnega gradu. Zgrajen je na treh otokih na istoimenskem jezeru. Grad, ki je bil nekoč bogata rezidenca danskih kraljev, je danes muzej danske zgodovine. Nato vožnja v staro pristaniško in trgovsko mesto Helsingør, kjer se na polotoku nad Øresundom vzdiguje najslavnejši danski grad Kronborg ali Elsinore, prizorišče Hamleta. Ogled romantičnega gradu. Vrnitev v Kopenhagen in nadaljevanje ogledov zanimivosti: najznamenitejša ulica Strøget, ki je namenjena samo pešcem, Nyhavn, najbolj živahni del pristanišča … Vožnja čez morsko ožino Øresund po novejšem mostu, ki ga imenujejo tudi enega izmed sedmih čudes Švedske – povezuje Dansko in Švedsko, v Malmö. Nastanitev v hotelu. Večerja in nočitev.

Zajtrk. Vožnja v Lund, v letih od 1104 do 1530 pomembno versko središče in drugo najstarejše švedsko univerzitetno mesto (univerza ustanovljena 1666). Živahne študentske ulice in trgi se ponašajo z arhitekturno dediščino različnih obdobij, še posebej vredna ogleda je katedrala, ki je najboljši primer romanske arhitekture na Švedskem. Nato vožnja ob Kattegatu, delu Severnega morja, proti Göteborgu. Mesto ima ugodno lego na zahodni obali, od koder ima približno enako razdaljo do treh skandinavskih prestolnic, je drugo največje švedsko mesto in hkrati najpomembnejše pristanišče. Nadaljevanje poti ob Skagerraku mimo slikovitih fjordov proti Norveški. Proti večeru prihod v Oslo. Nastanitev v hotelu. Večerja in nočitev.

Zajtrk. Oslo je najstarejša skandinavska prestolnica, sedež luteranske in katoliške škofije, univerzitetno mesto … Ogledi glavnih znamenitosti: parlamenta, mestne hiše, gradu Akershus, Kraljeve palače, katedrale, nenavadnega parka Vigeland z več kot 650 kipi, delo kiparja Gustava Vigelanda, Muzeja vikinških ladij, ki hrani pomembne ladje iz 9. stol., s katerimi so se na svoja dolga popotovanja odpravljali Vikingi. Povzpeli se bomo tudi do skakalnice Holmenkollen, od koder je prekrasen razgled na Oslo z okolico. Popoldne slikovita vožnja po gorati norveški pokrajini proti Sognefjordu, ki je drugi najdaljši fjord na svetu. Nastanitev v hotelu. Večerja in nočitev.

Zajtrk. Danes nas čaka Sognefjord, najdaljši in najgloblji na Norveškem, saj se od morja s svojimi slikovitimi rokavi razteza več kot 200 kilometrov v notranjost dežele. Zgodaj zjutraj se bomo vkrcali na ladjo in odpluli na nadvse privlačno vožnjo po mogočnem fjordu, največji užitek pa bo plovba po slovitem Nærøyfjordu, ki velja za enega najožjih in najglobljih: v zimskih mesecih sonce skoraj nikoli ne posije do dna. Presunila nas bo tudi dramatično divja narava! Izkrcali se bomo čisto na koncu – v Gudvangnu in nadaljevali vožnjo z avtobusom mimo mnogih jezer in fjordov v Bergen, ki leži ob Atlantskem oceanu. Bergen je drugo največje norveško mesto. Nekdaj prestolnica, zdaj pa živahno pristanišče in trgovsko središče. Zaradi hribov in fjordov, ki ga obkrožajo, zaradi imenitnih lesenih hiš iz 18. stol. ter vzdušja, ki vlada v mestu, sodi med najprivlačnejša skandinavska mesta. Bergen je tudi rojstni kraj velikega norveškega skladatelja Edvarda Griega. Ogled mesta: Marijina cerkev, Bryggen – srednjeveški del mesta, Torget, ribji trg in druge znamenitosti. Vožnja v hotel. Nastanitev. Večerja in nočitev.

Zajtrk. Slikovita vožnja ob mnogih ožjih in širših rokavih velikega Hardangerfjorda. Prečkali ga bomo čez novi most, ki so ga odprli leta 2013. To je eden najdaljših visečih mostov na svetu, saj za 30 m prekaša celo slavni Golden Gate v San Franciscu. Nato se bomo ustavili pri enem od največjih norveških slapov: Vøringfossen. Nadaljevanje vožnje po panoramski cesti v Oslo, kamor bomo prispeli pozno popoldne. Vkrcanje na trajekt. Nastanitev v kabinah. Nočna plovba na Dansko.

Zajtrk na ladji. Zjutraj se bomo izkrcali v Frederikshavnu in pot nadaljevali po Danski. Pot nas bo vodila v Århus, ki leži v zalivu osrednjega dela polotoka Jutlanda. Nekoč je bilo tukaj pomembno vikinško središče. Najlepši spomenik v mestu je gotska katedrala, mesto pa preseneča tudi z atraktivno moderno arhitekturo. Obiskali bomo znameniti skansen, mesto v malem, Den Gamle By, ki sodi med najlepše danske muzeje na prostem. Nadaljevanje poti v Nemčijo. Nastanitev v hotelu. Večerja in nočitev.

Zajtrk. Vožnja v Hannoversch Münden, eno najslikovitejših nemških mest. Leži v gozdnati dolini na sotočju Fulde in Werre, ki od tam tečeta dalje z imenom Weser. Staro mesto slovi kot en sam muzej z več kot 700 s tramovi narejenih hiš, ki so bile zgrajene v 600 letih in so tudi skrbno obnovljene. Na sprehodu bomo spoznali, zakaj je romantično mesto opisano v marsikateri pravljici bratov Grimm. Uživali bomo! Vrnitev proti domu. Vožnja mimo Münchna v Ljubljano. Prihod v poznih nočnih urah.

1 Osnovni podatki
2 Ostale osebe
3 Podatki za plačilo

V ceno je vračunano: prevoz s turističnim avtobusom (vse cestnine, prevozi s trajekti, mostnine), 7 polpenzionov v hotelih s 3 in 4 zvezdicami (dvoposteljne sobe z lastnimi kopalnicami in WC), nočitev z zajtrkom na ladji v dvoposteljnih kabinah, plovba z ladjo po fjordih, osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo in organizacija. Vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane.

Mogoče vam bo všeč tudi

INFORMACIJE

Vodnikova 130, 1000 Ljubljana

Telefon: +386 1 518 50 50

E-pošta: info@quovadis.si

Odprto od ponedeljka do petka
med 9. in 17. uro

FACEBOOK

KONTAKTIRAJTE NAS