DOMOV

Cres, Lošinj in Krk

Lepote priljubljenih kvarnerskih otokov

Prvomajska potovanja

na najlepše destinacije

3 dnevi

Hrvaška

Datum

30.04. - 02.05.2018

Cena

135,00 € pri najmanj 45 osebah155,00 € pri najmanj 30 oseb

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: 7,75 €Enoposteljna soba: 50,00 €

Akontacija

50,00 €

Prijavnina

15 € za prijavo

Ugodnosti

5% popust na osnovno ceno pri prijavi in plačilu akontacije do 15. februarja 2018.

MOŠĆENICE – CRES – ORLEC- VALUN – OSOR- VELI LOŠINJ – KRK

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 6.30. Vožnja mimo Ilirske Bistrice in Opatije v Mošćenice, srednjeveško utrjeno naselje v pogorju Učke visoko nad Mošćeničko Drago. Mošćenice so s številnimi stopnicami povezane s plažo sv. Ivana v Mošćenički Dragi. V mestecu je nekaj lepih arhitekturnih umetnin, še posebej mestna vrata in cerkev sv. Andrije, še lepši pa so razgledi na Kvarnerski zaliv. Ogledi. Vožnja v Brestovo, kjer se bomo vkrcali na trajekt, ter se odpeljali na otok Cres. Odlični klimatski pogoji, čista narava in morje so že od nekdaj privabljali tujce, nekoč Rimljane in Benečane, zdaj pa številne turiste. Obiskali bomo mesto Cres, ki obkroža majhen zaliv oz. pristanišče. Ogled glavnih znamenitosti: mestnih vrat s stolpom in uro, mestne lože, gotsko-renesančne Marijine cerkve s posebej stoječim zvonikom, palač plemiških rodbin, okroglega stolpa, ostankov mestnega obzidja, frančiškanskega samostana … Vožnja v hotel. Nastanitev, večerja in nočitev.

Zajtrk. Obisk župnijske cerkve sv. Antona v Orlecu, ki jo je v letih 1957 in 1958 poslikal naš Tone Kralj – do tja bo treba malo peš! Vožnja v Valun, ki slovi po eni najlepših plaž. Slovi pa tudi po najstarejšem hrvaškem spomeniku otoka, to je slavna Valunska plošča (nagrobnik) iz 11. stol., napisana v glagolici. Po ogledih nadaljevanje poti mimo sladkovodnega Vranskega jezera, ki za otoka Cres in Lošinj pomeni življenje – pitno vodo, v Osor. Ker je Osor ležal ob plitkem in zelo ozkem prelivu, so ga že v rimski dobi poglobili in razširili in tako omogočili plovbo, promet po suhem dalje na otok Lošinj pa poteka preko vrtljivega mostu. Nekoč je bil Osor eno izmed vodilnih mestnih središč, zato so v starem jedru še vidni ostanki nekdanje slave, še posebej na glavnem trgu, kjer so nekdanja katedrala iz 15. stol, škofijska palača, stara mestna hiša ter druge lepe zgradbe iz 15. in 16. stol., ulice krasi tudi mnogo imenitnih kipov, ki so povezani z glasbo. Nadaljevanje vožnje na Lošinj, otok z bujno vegetacijo in dolgo turistično tradicijo. Obiskali bomo Veli Lošinj, mestece, ki je bilo leta 1892 razglašeno za klimatsko zdravilišče za zdravljenje bolezni dihal. Sprehod po mestu z ogledom glavnih znamenitosti: ribarnice, župnijske cerkve sv. Antona Opata s slikami italijanskih mojstrov, okrogel stolp, ki je bil zgrajen v 15. stol za obrambo mesta, danes pa je v njem muzej, ki pripoveduje o pomorski tradiciji …Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.

Zajtrk. Vožnja v pristanišče Merag, kjer se bomo vkrcali na trajekt in se odpeljali na otok Krk, drugi največji hrvaški otok. Vožnja do mesta Krka, pristanišča in priljubljenega letovišča. Mesto je znano že v rimskih časih, že v 4. stol. postane sedež škofije, kasneje je doživljal burno zgodovino. Sprehod po mestu nam bo odkril glavne znamenitosti, predvsem pa katedralo, ki je z nami tesno povezana, saj sta tu kot škofa delovala kar dva Slovenca: Anton Mahnič (1896-1920) in Josip Srebrnič (1923-1966). Katedrala je najpomembnejši arhitekturni spomenik otoka. Prvotno triladijsko starokrščansko baziliko so v 5. in 6. stol. zgradili na ostankih rimskih term, današnja romanska cerkev pa je nastala v 12. stol. Katedrala hrani tudi mnoge druge umetnine. Videli bomo tudi druge arhitekturne zaklade: okrogel stolp, obzidje …Po ogledih vrnitev v Ljubljano.

Ni zemljevida poti.
1 Osnovni podatki
2 Ostale osebe
3 Podatki za plačilo

V ceno je vračunano: prevoz s turističnim avtobusom, prevozi s trajektom po programu, 2 polpenziona (dvoposteljne sobe z lastnimi kopalnicami in WC) v hotelu s 3 zvezdicami, osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo in organizacija. Vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane.

Mogoče vam bo všeč tudi

INFORMACIJE

Vodnikova 130, 1000 Ljubljana

Telefon: +386 1 518 50 50

E-pošta: info@quovadis.si

Odprto od ponedeljka do petka
med 9. in 17. uro

FACEBOOK

KONTAKTIRAJTE NAS