DOMOV

Castel Gandolfo in rimsko podeželje

Romantično potepanje po rimskem podeželju s čudovitimi razgledi na jezeri Albano in Nemi.

Potovanja

po najlepših kotičkih sveta

3 dnevi

Italija

Datum

27.10. - 29.10.2017

Cena

209,00€ pri najmanj 45 osebah249,00€ pri najmanj 30 osebah

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: 12,45€Enoposteljna soba: 50,00€

Akontacija

100,00€

Prijavnina

15,00€

Ugodnosti

Ob prijavi in plačilu akontacije do 30. aprila podarimo odpovedni riziko!

Papež Frančišek je apostolsko palačo v Castel Gandolfu odprl za obiskovalce!
Park vile Barberini z antikvarijem najlepših antičnih umetnin.
Romantično potepanje po rimskem podeželju s čudovitimi razgledi na jezeri Albano in Nemi.
Obiskali bomo najlepše vasice na področju t.i. rimskih gradičev, it. »Castelli Romani«, ki je bilo zaradi svežih poletnih temperatur priljubljeno med rimsko elito že v času starih Rimljanov.
Občutite »dolce far niente« z odličnim vinom, porchetto in čudovitimi razgledi!

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 4. uri. Vožnja mimo Benetk, čez Apenine in skozi gričevnato Toskano v Lacij. Nedaleč od Rima ob jezerih Albano in Nemi se nahaja priljubljeno hribovito področje, v italijanščini imenovano »Castelli Romani« (slo. rimski gradiči), kjer naletimo na prikupna mesteca, čudovito naravo, neskončne nasade vinogradov, vmes pa se dvigajo mogočne vile z dih jemajočimi vrtovi. Najprej bomo obiskali mestece na hribčku Grottaferrata, kjer se nahaja samostan San Nilo oz. Santa Maria di Grottaferrata iz 11. stol. Leta 1004 ga je na temeljih rimske vile ustanovil sv. Nil iz kalabrijskega Rossana. Še danes lahko občudujemo marmorne stebre rimske antične arhitekture, ki so jih kot spolije uporabili pri gradnji samostana. Videli bomo: portik arhitekta Antonia da Sangalla ml., barokizirano notranjščino, delno ohranjene talne mozaične vzorce iz delavnice družine Cosmatov, slavoločno steno, kjer so še ohranjeni originalni srednjeveški mozaiki ter cikle poslikav v fresko tehniki, ikonostas, ki ga je zasnoval Bernini, kapelo Farnese s poslikavami Domenichina … Nadaljevanje vožnje v Frascati, stari rimski Tusculum, ki leži v gričevnati vinorodni pokrajini, znani po odličnem vinu frascati! Mestece je znano po številnih imenitnih vilah, ki so nastajale od 16. stol. dalje, znanim arhitektom pa so jih naročali papeži, kardinali in pomembni rimski meščani. Sprehod po mestu in obisk čudovitega parka vile Torlonia. Glavna znamenitost parka je vodnjak oz. vodno gledališče, ki ga je zasnoval oče baročne arhitekture Carlo Maderno. Večerja v eni izmed tradicionalnih tavern, kjer bomo med drugim poskusili tudi slavno rimsko porchetto in vino frascati. Vožnja v hotel, nastanitev in nočitev.

Zajtrk. Dopoldne bo namenjeno nedavno javnosti odprti papeški rezidenci v Castel Gandolfu s pogledom na jezero Albano! Prav tukaj so papeži stoletja preživljali poletne počitnice, kamor so se umaknili pred vročimi temperaturami Rima. Potem, ko je papež Frančišek leta 2014 za javnost že odprl vrtove, je z oktobrom 2016 javnosti namenil tudi samo Apostolsko palačo, ki jo je zasnoval arhitekt Carlo Maderno za papeža Urbana VIII. Ogledali si bomo prestolno dvorano, kjer je papež sprejemal goste, salon švicarjev, kjer bila vedno na straži švicarska garda, v tem salonu so papeži sprejemali številne neuradne delegacije, glasbeno galerijo s prestolom papeža Inocenca X., kapelo, ki jo je posvetil papež Klemen XIII., konzistorno dvorano, ki je bila namenjena za uradna srečanja kardinalskega zbora. Ogledati si je mogoče tudi papeževe zasebne prostore: knjižnico, delovno sobo in spalnico s pogledom na jezero Albano. V tej spalnici je po antentatu na Trgu sv. Petra dva meseca okreval tudi papež sv. Janez Pavel II. Sledi še ogled vrtov vile Barberini in antikvarija, kjer bomo občudovali najlepše antične umetnine, saj je bila papeška palača zgrajena na področju rezidence rimskega cesarja Domicijana. Popoldne vožnja v bližnji Lanuvio, ki slovi po arheoloških izkopaninah Junoninega templja, katerega začetki segajo v 7. stol. pr. n. št. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

Zajtrk. Vožnja ob slikovito jezero Nemi v mestece Genzano di Roma, kjer se bomo naužili lepot v romantičnem angleškem parku baročne palače Sforza Cesarini. Zasnova parka je delo krajinskega arhitekta Augusta Lancianija med leti 1847 in 1857. Občudovali bomo več kot 800 redkih botaničnih vrst, elegantne libanonske cedre, mogočne sekvoje ter nasade ljubkih božjih drevc. V skladu z umetnostnimi načeli sredine 19. stoletja lahko v vrtu opazimo estetiko romantične krajine, še posebno z umestitvijo arhitekturnih ruševin, antičnih sarkofagov in napisnih stel, ki obiskovalca popeljejo v labirint hortikulturne umetnosti, vrhunec pa je vsekakor čudovit razgled na jezero Nemi pred nami. Nato obisk ljubke vasice Nemi, ki leži nad istoimenskim jezerom. Povezuje se z legendo boginje Diane – več bomo izvedeli na poti! Prosto za kosilo po želji. In še vrnitev proti domu. Vožnja mimo Firenc in Benetk v Ljubljano.

1 Osnovni podatki
2 Ostale osebe
3 Podatki za plačilo

V ceno je vračunano: prevoz s turističnim avtobusom, 1 polpenzion in 1 nočitev z zajtrkom (dvoposteljne sobe z lastnimi kopalnicami in WC) v hotelu s 3 zvezdicami, večerja v Frascatiju, osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo in organizacija. Vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane.

Mogoče vam bo všeč tudi

INFORMACIJE

Vodnikova 130, 1000 Ljubljana

Telefon: +386 1 518 50 50

E-pošta: info@quovadis.si

Odprto od ponedeljka do petka
med 9. in 17. uro

FACEBOOK

KONTAKTIRAJTE NAS