DOMOV

Bujna Madeira

Otok večne pomladi!

Prvomajska potovanja

na najlepše destinacije

7 dni

Portugalska

Datum

26.04. - 02.05.2018

Cena

1090,00€ pri najmanj 40 osebah1140,00€ pri najmanj 30 osebah1190,00€ pri najmanj 20 osebah

Doplačila po želji

Riziko odpovedi: 47,60€Enoposteljna soba: 150,00€

Akontacija

400,00€

Prijavnina

15€ za prijavo

Ugodnosti

5% popust na osnovno ceno pri prijavi in plačilu akontacije do 15. februarja 2018.

Otoček bo navdušil s slikovito pokrajino in pestro naravo!

Opis poti

Vožnja iz Ljubljane do enega izmed bližnjih letališč ter polet z vmesnim postankom proti
Madeiri. Panoramska vožnja po Funchalu, prosto za večerjo po želji.

Spoznavanje Funchala, prestolnice otoka. Ogled katedrale in očarljivega starega dela
mesta z ozkimi ulicami, prijetnimi restavracijami in živahnimi trgi. Najbolj slikovite so seveda tržnice, še posebno slavna je ribja tržnica. Tradicionalna obrt na otoku je vezenje, zato bomo obiskali delavnico, kjer te mojstrovine izdelujejo.

Izlet na zahodni del otoka, kjer bomo spoznali odmaknjene vasice, razgiban relief in geološko zgodovino. Najprej bomo obiskali ribiško naselje Camara de Lobos, kjer je življenje še zelo tradicionalno. Nato ogled drugega najvišjega klifa na svetu Cabo Girão (580 metrov). Sledi postanek v obmorski vasici Ribeira Brava. Nadaljevanje vožnje v São Vicente, ker bomo obiskali muzej o geološkem nastanku otoka, nato pa se bomo zapeljali po slikoviti cesti do letoviškega mesteca Porto Moniz. Ena od njegovih zanimivosti so vulkanski bazeni, ki jih z vodo polni Atlantik. Vrnitev v Funchal preko planote Paul de Serra.

Tudi zaledje glavnega mesta nam bo pokazalo veliko zanimivosti. Že pogled z razgledišča Pico dos Barcelos na Funchal bo nepozaben. Še globlje v notranjosti otoka bomo prišli do Nunske doline, Curral das Freiras, kamor so se pred gusarskim napadom sredi 16. stol. zatekle sestre iz reda sv. Klare. Na povratku se bomo ustavili v kraju Monte, ki slovi po mili klimi in bujni vegetaciji. V dolino se bomo po želji (doplačilo) lahko spustili kar s posebnimi lesenimi sankami. Prosto popoldne.

Čas bo za spoznavanje vzhodnega dela Madeire. V Camachi se bomo najprej spoznali
z ročnim pletenjem košar ter nato pot nadaljevali do drugega najvišjega vrha otoka, Pica de Areiro (1810 metrov). V kraju Ribeiro Frio se bomo ustavili pri valilnici postrvi. Nato bomo uživali v slikovitih pogledih na Faial in okolico. Santana nas bo navdušila s tradicionalnimi hišami z zelo strmimi strehami iz slame. Uživali bomo še na razgledni točki pri Porteli ter na južni obali obiskali še ribiški Machico.

Levade ali kanali za namakanje so še ena od posebnosti Madeire. Omogočajo tropski paradiž na Madeiri, hkrati pa so ob mnogih speljane čudovite sprehajalne poti po prelepi naravi. Naš lahki treking bo dolg kakšne tri ure, med njim pa si bomo spočili dušo in telo, saj hoja ne bo naporna. Popoldne prosto, zvečer pa večerja s folklorno predstavo.

Za konec bomo obiskali botanični vrt nad Funchalom, kjer najdemo neverjetno raznoliko rastlinstvo z vsega sveta, mnoge endemične vrste, tropske in subtropske rastline. Klima na otoku je prava, da imajo pisano cvetje, grmovnice, palme in agave, v višinah pa tudi evkaliptusi in borovi gozdovi odlične pogoje za rast skozi vse leto. Nato odhod na letališče in polet z vmesnim postankom proti enemu izmed bližnjih letališč ter še avtobusni prevoz v Ljubljano.

1 Osnovni podatki
2 Ostale osebe
3 Podatki za plačilo

V ceno je vračunano: povratni letalski prevoz, avtobusni prevoz do letališča in nazaj, avtobusni prevozi po Madeiri, 5 polpenzionov in 1 nočitev z zajtrkom v hotelih s 4 zvezdicami (zadnji večer je večerja s predstavo), vstopnine, osnovno nezgodno zavarovanje, zdravstveno zavarovanje z
asistenco v tujini, vodstvo in organizacija.

Mogoče vam bo všeč tudi

INFORMACIJE

Vodnikova 130, 1000 Ljubljana

Telefon: +386 1 518 50 50

E-pošta: info@quovadis.si

Odprto od ponedeljka do petka
med 9. in 17. uro

FACEBOOK

KONTAKTIRAJTE NAS