DOMOV

Budimpešta: Frida Kahlo

Z umetnostnim zgodovinarjem

Strokovno

z umetnostnim zgodovinarjem

1 dan

Madžarska

Datum

31.10.2018
03.11.2018

Cena

45,00 € pri najmanj 45 osebah58,00 € pri najmanj 35 osebah72,00 € pri najmanj 25 osebah

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: 3,60 €

Akontacija

20,00 €

V budimpeštansko Narodno galerijo prihaja razstava znamenite mehiške slikarke Fride Kahlo. Verjetno najbolj znana umetnica 20. stol. in simbol mehiške avantgarde je svoje življenje slikala v svojih delih. Njena dela je André Breton ob prihodu v Mehiko označil za čisti nadrealizem, ki se je razvil brez vpliva evropske umetniške scene, a ob tem pozabil, da je mehiška tradicija izven meja realnosti, kar je v svoja platna, kot magični realizem, vnašala tudi Frida Kahlo. Nesreča v mladosti, ki jo je zaznamovala za vse življenje, burno življenje z Diegom Rivero, številna ljubezenska razmerja, splavi, operacije, revolucije, vse to je vplivalo na njen opus, ki ga lahko beremo kot Fridino biografijo v slikah. 

Razstava postavlja v ospredje Fridina najpomembnejša dela, predvsem njene slikovite avtoportrete, ki prihajajo iz Museo Dolores Olmedo iz Ciudada de Mexica ter številnih drugih zbirk, in tako omogoči, da za trenutek vstopimo v njeno življenje.

*Ogled razstave bo brez lokalnega vodstva.

 

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 5. uri. Vožnja mimo Maribora in Lendave na Madžarsko in nato ob južni obali Blatnega jezera v Budimpešto, prestolnico Madžarske. Zgodovina mesta je dolga in burna. Tu so živela in se za prevlado bojevala najrazličnejša ljudstva: Kelti, Rimljani, Huni, Avari … konec 9. stol. so prišli Madžari. Tri mesta na kupu – Pešta, Buda in Obuda, ki so se kasneje združila v Budimpešto – so se razvijala in kralji so se menjavali. Največji razcvet je Buda doživela v času Matije Korvina (15. stol.). Najprej si bomo v Narodni galeriji ogledali razstavo »Frida Kahlo«.* Popoldne ogled glavnih mestnih znamenitosti z avtobusom in pa tudi peš: Trga junakov, bazilike sv. Štefana, parlamenta, Ribiške trdnjave, Matijeve cerkve … V večernih urah vrnitev po isti poti v Ljubljano.

*Ogled razstave bo brez lokalnega vodstva.

V ceno je vračunano: avtobusni prevoz, osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo umetnostnega zgodovinarja in organizacija. Ostale vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane. Vstopnina na razstavo "Frida Kahlo" ni vračunana in bo cca. 9,50 EUR za osebo.
*Ogled razstave bo brez lokalnega vodstva.

Mogoče vam bo všeč tudi

INFORMACIJE

Vodnikova 130, 1000 Ljubljana

Telefon: +386 1 518 50 50

E-pošta: info@quovadis.si

Odprto od ponedeljka do petka
med 9. in 17. uro

FACEBOOK

KONTAKTIRAJTE NAS