DOMOV

Barcelona

Prvomajska potovanja

na najlepše destinacije

5 dni

Francija

Španija

Datum

27.04. - 01.05.2018

Cena

485,00 € pri najmanj 30 osebah415,00 € pri najmanj 45 osebah

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: 24,25 €Enoposteljna soba: 112,00 €

Akontacija

150,00 €

Prijavnina

15,00 €

Pričakuje nas BARCELONA, veličastna prestolnica Katalonije z Gaudijevo arhitekturo, FIGUERES – mesto ekscentričnega umetnika Dalija, GIRONA – katalonske Firence, gorovje oblo ošpičenih vrhov s samostanom MONTSERRAT, slikovita TOSSA DE MAR na obali Costa Brava, na poti pa mondena francoska NICA in privlačni ANTIBES!

Opis poti

Odhod iz Idrije ob 3. uri. Vožnja v Ljubljano, nato pa mimo Benetk in Genove ter ob obali Ligurskega morja proti italijansko-francoski meji. Prvi daljši postanek bomo naredili na slikoviti Azurni obali v znanem letoviškem kraju Antibes. Manjše mestece vijugastih uličic, ki ga varuje obzidje, slovi predvsem po odličnem Picassovem muzeju v nekdanjem dvorcu družine Grimaldi. Sprehod po pristanišču, kjer domujejo razkošne jahte, vse do dvorca na griču. Nadaljevanje vožnje do našega hotela. Nastanitev. Večerja in nočitev.

Zajtrk. Nadaljevanje vožnje po večno lepi Provansi mimo Beziersa in Narbonna v Španijo. Ustavili se bomo v Figueresu, rojstnem mestu slavnega surrealističnega slikarja Salvadorja Dalija. Ogled nenavadnega gledališčamuzeja. Zasnoval ga je umetnik sam in tako dal duška svoji brezmejni fantaziji. Pod stekleno kupolo, okrašeno z velikanskimi jajci, je tudi pokopan. Nato vožnja v Girono, zelo staro mesto z izjemno strateško lego, v zgodovini znano kot “mesto tisočih obleganj”, zaradi svoje očarljivosti in čudovite umetnostne dediščine pa tudi “katalonske Firence”. Sprehod po starem mestnem jedru z ogledom katedrale. Vožnja proti našemu hotelu. Nastanitev. Večerja in nočitev.

Zajtrk. Dopoldne si bomo ogledali Barcelono, prestolnico Katalonije in drugo največje mesto Španije. Seznanili se bomo z njeno zgodovino in spoznali največje arhitekturne spomenike, še posebej tiste, ki jih je ustvarjal veliki arhitekt Antoni Gaudí, med njimi cerkev sv. Družine (La Sagrada Familia). Ne bomo pozabili tudi Gotske četrti in najslavnejše avenije Rambla. Po ogledih prosto za lastno odkrivanje privlačnega mesta – predlagamo ogled muzeja Poble Espanyol, Španske vasi, ki nas bo seznanila s slogi španske arhitekture in umetnosti, ogled nogometnega stadiona, ki je tretji največji na svetu, ali pa obisk predela Gràcia, kjer lahko začutimo pravi katalonski utrip s številnimi katalonskimi zastavami na balkonih, s tradicionalnimi pivnicami in krčmami … Prosto za večerjo. Vrnitev v hotel. Nočitev.

Zajtrk. Dopoldne se bomo odpravili v pogorje Montserrat, gorovje nenavadno oblikovanih in oblo ošpičenih skalnih vrhov, ki je zaradi svoje divje lepote navdihnilo velikega nemškega skladatelja Wagnerja v operi Parsifal. Z avtobusom se bomo zapeljali vse do mogočnega samostana, katerega začetki segajo v 9. stol., od tod so tudi najlepši razgledi na ta gorski raj. Ogled bazilike s črno Marijo (La Moreneta), ki jo častijo že od 12. stol. dalje. Nadaljevanje poti na obalo Costa Brava, kjer bomo obiskali Tossa de Mar, nekdaj majhno ribiško vasico, danes pa priljubljeno letovišče s prekrasno plažo. Sprehod po utrjenem starem delu mesta, kjer se v ozkih ulicah skrivajo trgovinice in restavracije. Nato vožnja v Francijo. Nastanitev v hotelu. Večerja in nočitev.

Zajtrk. Vožnja po južni Franciji vse do Nice, prestolnice departmaja Alpes-Maritimes, največjega mesta Azurne riviere in enega izmed najbolj mondenih evropskih letovišč. Avtobusni ogled glavnih znamenitosti, nato pa sprehod po najlepših kotičkih stare Nice. In še vrnitev proti domu po severni Italiji. Prihod v Ljubljano in Idrijo v poznih nočnih urah.

1 Osnovni podatki
2 Ostale osebe
3 Podatki za plačilo

V ceno je vračunano: prevoz s turističnim avtobusom, 3 polpenzioni in 1 nočitev z zajtrkom (dvoposteljne sobe z lastnimi kopalnicami in WC) v hotelih s 3 zvezdicami, osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo in organizacija. Vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane in bodo približno 60,00 € (točen znesek bo naveden v obvestilu o odhodu).

Priporočamo zdravstveno zavarovanje v tujini z asistenco CORIS, ki ga lahko sklenete v naši agenciji.

Mogoče vam bo všeč tudi

INFORMACIJE

Vodnikova 130, 1000 Ljubljana

Telefon: +386 1 518 50 50

E-pošta: info@quovadis.si

Odprto od ponedeljka do petka
med 9. in 17. uro

FACEBOOK

KONTAKTIRAJTE NAS