DOMOV

Baltik in tri prestolnice

Prestolnice Litve, Latvije in Estonije

Prvomajska potovanja

na najlepše destinacije

6 dni

Estonija

Latvija

Litva

Datum

28.04. - 03.05.2018

Cena

795,00 € pri najmanj 40 osebah850,00 € pri najmanj 30 osebah895,00 € pri najmanj 20 osebah

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: 35,80 €Enoposteljna soba: 100,00 €Dodaten kovček na letalu (do 20 kg): 50,00 €Tradic. večerja v Rigi (odločitev ob prijavi): 25,00 €

Akontacija

300,00 €

Prijavnina

15 € za prijavo

Ugodnosti

5% popust na osnovno ceno pri prijavi in plačilu akontacije do 15. februarja 2018.

Slikovita narava: Kurska kosa!

Opis poti

Vožnja iz Ljubljane do enega izmed bližnjih letališč in polet v prestolnico Litve. Sprehod
skozi Vilno, ki ji pravijo tudi baltski Jeruzalem, saj je tu nekoč živelo največ Judov v severni Evropi. Ogledi: židovska četrt, katedrala, univerza, cerkev sv. Petra in Pavla, parlament … Če bo čas, se bomo povzpeli na stolp Gediminas, od koder je lep razged na mesto.

Vožnja v staro litvansko prestolnico Trakai z mističnim srednjeveškim gradom na polotoku. Sledi obisk Kaunasa, ki slovi kot kulturna prestolnica dežele. Videli bomo razvaline gradu, ki je branil mesto pred predrznim nemškim viteškim redom, stolnico, očarala nas bo mestna hiša. Nekaj prostega časa na promenadi Laisves in nato pot do obmorskega mesta Klaipeda.

Spoznavanje naravnega rezervata Kurska Kosa. Gre za skoraj sto kilometrov dolg sklop sipin, ki na nekaterih predelih presegajo petdeset metrov višine. Celotno področje spada v narodni park, v katerem stoji tudi hiša, kjer je bival znameniti nemški pisatelj Thomas Mann. Popoldne odhod proti Rigi z vmesnim postankom pri Griču križev.

Dan bo namenjen Rigi. Ogledali si bomo slikovito staro mestno jedro, cerkev sv. Petra,
katedralo iz 13. stol., cerkev sv. Jakoba, kjer je sedež katoliške nadškofije. Tu so še parlament, mestna ali švedska vrata in druge zanimive stare zgradbe. Popoldne prosto za samostojne oglede – predlagamo, da poskusite odlično riško kavo! Zvečer po želji (doplačilo) tradicionalna večerja v restavraciji.

Preden zapustimo Latvijo in vstopimo v Estonijo, se ustavimo še v srednjeveškem
mestecu Cesis, rojstnem mestu latvijske zastave. Popoldne še postanek v Tartuju, ki velja za kulturno središče dežele. Zvečer prihod v Talin.

Ogled Talina. Videli bomo stari del mesta z mogočno protestansko cerkvijo. Tu je tudi
edina gotska mestna hiša v severni Evropi in stara lekarna iz 15. stol. Na hribu Toompea bomo videli še grad, kjer danes domujeta vlada in parlament. Posebnost mesta so značilne lesene hiše. Prosto za samostojna raziskovanja, nato pa odhod na letališče in polet do enega izmed bližnjih letališč in vožnja z avtobusom do Ljubljane.

Ni zemljevida poti.
1 Osnovni podatki
2 Ostale osebe
3 Podatki za plačilo

V ceno je vračunano: povratni letalski prevoz, ročna prtljaga na letalu do 10 kg, avtobusni prevoz do letališča in nazaj, avtobusni prevozi po baltskih državah, 4 polpenzioni in 1 nočitev z zajtrkom v hotelih s 3 zvezdicami, osnovno nezgodno zavarovanje, zdravstveno zavarovanje z
asistenco v tujini, vodstvo in organizacija. Vstopnine z lokalnimi vodstvi niso vračunane in bodo cca. 30,00 Eur za osebo.

Mogoče vam bo všeč tudi

INFORMACIJE

Vodnikova 130, 1000 Ljubljana

Telefon: +386 1 518 50 50

E-pošta: info@quovadis.si

Odprto od ponedeljka do petka
med 9. in 17. uro

FACEBOOK

KONTAKTIRAJTE NAS