DOMOV

Azori – otok Sao Miguel

2 termina!

Potovanja

po najlepših kotičkih sveta

7 dni

Portugalska

Datum

15.02. - 21.02.2018
26.04. - 02.05.2018

Cena

1220,00 € pri najmanj 25 osebah1270,00 € pri najmanj 20 osebah1320,00 € pri najmanj 15 osebah

Doplačila po želji

Enoposteljna soba: 160,00 €Odpovedni riziko: 52,80 €

Akontacija

400,00€

Prijavnina

15 € za prijavo

Azori so še bistveno dlje v Atlantiku kot bolj znani Kanarski otoki ali Madeira. Prav ta izoliranost jim daje še poseben čar, tako v kulturi, kjer sicer prevladuje portugalski vpliv, kot v izjemnih naravnih lepotah. Izbrali smo otok Sao Miguel, kjer se bomo na izletih ter sproščujočih sprehodih naužili pogledov na modri ocean, ognjenike, slapove, lagune… Prijazna mesteca in gostoljubni domačini nas bodo za teden dni povsem posrkali vase in kar težko se bomo na koncu ločili od njih… Program je zastavljen sproščeno, brez hitenja, z nekaj lažjimi sprehodi in dovolj prostega časa za vsrkavanje otoške atmosfere.

Opis poti

Odpeljemo se proti enemu od okoliških letališč in z enim postankom poletimo na Azorske otoke, na otok Sao Miguel. Po pristanku prevoz do hotela in nočitev.

Spoznavanje otoka bomo začeli kar v njegovem glavnem mestu, Ponta Delgada. To čast je mesto dobilo že davnega leta 1546, v njem pa živi okoli 70.000 prebivalcev. Med sprehodom bomo spoznali glavni trg in bogato okrašene fasade mnogih cerkva. Opazili bomo, da prevladuje črna barva iz bazalta, ki je na Azorih zaradi vulkanskega delovanja pogost gradbeni material. Ogledali si bomo jezuitsko cerkev, angleško pokopališče, glavno tržnico, mestna vrata… Popoldne nekaj prostega časa. Večerja in nočitev.

Danes se odpeljemo v majhno vasico Faial da Terra na jugovzhodu otoka. Čaka nas sprehod, ki nas pripelje v vasico Sanguinho, ki je sedaj obnovljena, potem ko so jo v začetku 70. let prejšnjega stoletja prebivalci zapustili. Hodili bomo tudi po gozdu, po okoliških hribčkih, tudi med gosto zeleno vegetacijo, ki jo lahko vonjamo na vsakem koraku. Prispeli bomo do slapu Salto do Prego, tu se nekoliko spočijemo, lahko pa se tudi okopamo. Za pot nazaj uberemo drugo traso, tako da spoznavamo nove obraze bujne narave. Popoldne nekaj prostega časa, večerja in nočitev.

Odpravimo se na ogled največje naravne znamenitosti otoka, ugaslega vulkanskega kraterja Sete Cidades. Tu bomo naleteli na dve jezeri, zeleno in modro, obiskali bomo tudi  vasico z istim imenom, kjer bomo spoznavali tipične hiše, ki so značilne za ta kraj. Z razgledne točke bomo imeli pogled na zeleno pokrajino, lagune, ocean in samo kaldero. Naš pohod poteka po Modri in Zeleni laguni, spoznali bomo tudi endemične živalske in rastlinske vrste. V samem mestecu Sete Cidades si ogledamo tipične kašče, obiščemo muzej starih obrti. Popoldne spoznamo nasade ananasa in različne faze v zorenju sadeža, ki na teh plantažah raste kar dve leti, preden se znajde na krožniku. Nekaj prostega časa, večerja in nočitev.

Čaka nas izlet v Lagoa do Fogo in Ribeira Grande. Najprej bomo obiskali značilno proizvodnjo keramike, ki je eden od zaščitnih znakov Portugalske. Lagoa do Fogo velja za eno od najlepših obal celotne Portugalske. Imeli bomo prelepe poglede z roba kraterja, tako da bodo naši fotoaparati gotovo veliko na delu. Pot nas nato vodi na severno obalo z endemično favno. Tu je termalni vrelec, v katerem se lahko kopamo (37 stopinj). Popoldne se peš odpravimo na ogled najlepših kotičkov mesteca Ribeira Grande. Ustavimo se tudi v tovarni lokalnega likerja. Vrnitev v Ponta Delgado, večerja in nočitev.

Danes bomo še bolje občutili in spoznali vulkanski izvor otoka v Furnasu, ki ga imenujejo magični kraj. Na poti nas bodo spremljali prelepi razgledi, obiskali bomo proizvodnjo čaja – na otoku gojijo črni in zeleni čaj. Ustavili se bomo v idilični dolini Furnas, znani po številnih gejzirjih. Vroči vrelci so ponekod pripravni tudi za kuhanje, zato tu pripravljajo znani »Cozido das Furnas«, enolončnico, kuhano v vročih vrelcih. Navdušil nas bo še park Terra Nostra s številni rastlinami z vsega sveta, prijetnimi sprehajalnimi potkami in mineralnimi vrelci. Tudi danes imamo možnost kopanja v termalnih vrelcih. Večerja in nočitev.

Zjutraj se odpeljemo na letališče in z enim postankom poletimo proti domu. Z enega od okoliških letališč še prevoz do Ljubljane.

Ni zemljevida poti.
1 Osnovni podatki
2 Ostale osebe
3 Podatki za plačilo

VKLJUČUJE: letalski prevoz, letališke pristojbine, prevoz do letališča in nazaj, prenočevanje v hotelu 4****, polpenzione po programu (prvi dan ni večerje), vse prevoze in izlete z vstopninami, slovenskega vodnika, zdravstveno in nezgodno zavarovanje;

Mogoče vam bo všeč tudi

INFORMACIJE

Vodnikova 130, 1000 Ljubljana

Telefon: +386 1 518 50 50

E-pošta: info@quovadis.si

Odprto od ponedeljka do petka
med 9. in 17. uro

FACEBOOK

KONTAKTIRAJTE NAS