DOMOV

Avstrijska romantična cesta

Za staro in mlado!

Prvomajska potovanja

na najlepše destinacije

3 dnevi

Avstrija

Datum

30.04. - 02.05.2018

Cena

215,00 € pri najmanj 45 osebah245,00 € pri najmanj 30 osebah

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: 12,25 €Enoposteljna soba: 60,00 €

Akontacija

80,00 €

Prijavnina

15 € za prijavo

Ugodnosti

5% popust na osnovno ceno pri prijavi in plačilu akontacije do 15. februarja 2018.

POTEPANJE PO SLIKOVITI AVSTRIJSKI ROMANTIČNI CESTI, KI SE VIJE MED DUNAJEM IN SALZBURGOM IN NAVDUŠUJE Z LEPOTO NARAVE, SKRIVNOSTNIMI GRADOVI, BOGATIMI SAMOSTANI, RAZKOŠNIMI CERKVAMI IN PRIVLAČNIMI NASELJI!

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 6. uri. Vožnja mimo Dunaja proti severu, kjer bomo začeli naše potepanje po slikoviti Avstrijski romantični cesti, ki se vije med Dunajem in Salzburgom in navdušuje z lepoto narave, skrivnostnimi gradovi, bogatimi samostani, razkošnimi cerkvami in privlačnimi naselji. Z ogledi bomo začeli na gradu Kreuzenstein. Začetki segajo v 12. stol., današnji grad pa je bil zgrajen konec 19. stol. v romansko-gotski mešanici in naj bi predstavljal primer idealnega srednjeveškega gradu. V notranjosti je lepo urejen muzej, ki prikazuje srednjeveško kuhinjo, viteško dvorano, orožarno, sobane s starim pohištvom, grajsko kapelo in knjižnico. Pravljični grad pogosto služi filmarjem za prizorišče zgodovinskih filmov. Nadaljevanje vožnje do benediktinske opatije Göttweig, ki nas bo z vrha griča že od daleč pozdravljala z velikansko samostansko stavbo in vogalnimi stolpi s čebulastimi kupolami – zaradi mogočne arhitekture si je tudi prislužila ime “Avstrijski Monte Cassino”. Ogled baročnega samostana s cerkvijo, ki je danes pod zaščito Unesca, uživali pa bomo tudi v imenitnem razgledu na Donavo in prekrasno dolino Wachau. Še vožnja v hotel. Večerja in nočitev.

Zajtrk. Nadaljevanje popotovanja po Avstrijski romantični cesti. Na vrsti bo najlepši predel ob Donavi – dolina Wachau, ki jo je Unesco zaradi izjemne lepote uvrstil na seznam svetovne naravne in kulturne dediščine. Začeli bomo v obzidanem mestecu Dürnstein, ki je gotovo eden izmed biserov Wachaua. Ima slikovito lego ob Donavi ob vznožju z vinogradi poraslega slemena, kjer je bil v trdnjavi nekoč zaprt sam angleški kralj Rihard Levjesrčni. Sprehod po mestu. Naslednji postanek bo sredi vinorodnega področja v vasici Weissenkirchen. Nad lepimi starimi hišami kraljuje velika utrjena gotska cerkev. Nato bomo obiskali gotsko cerkev sv. Mihaela s kostnico, še eno utrjeno cerkev, ki sodi med najstarejše cerkve vzhodne Avstrije. Navdušilo nas bo tudi mestece Spitz z odličnimi starimi hišami in starodavno cerkvijo. Leži ob vznožju “Hriba tisočih veder” – ob dobrih letinah namreč tukaj pridelajo kar tisoč veder vina. Po želji ga bomo kakšen kozarček popili tudi mi! Čaka nas še obisk monumentalne benediktinske opatije Melk, ki kraljuje nad stranskim rokavom Donave. Današnja podoba je iz 18. stol. in predstavlja najpomembnejšo stvaritev avstrijskega baročnega stavbarstva. Ogled samostanskih zakladov. Prevzel nas bo tudi prelep pogled s samostanske terase na dolino Donave. Še vožnja v hotel. Večerja in nočitev.

Zajtrk. Na vrsti bo zadnji dan potepanja po romantični cesti. Začeli bomo z ljubkim gradom Artstetten, ki je od leta 1823 služil cesarski družini  za poletno rezidenco. Tu so uživale pomembne kronane glave, med njimi cesar Franc I., nadvojvoda Karel Ludvik, nadvojvoda Maksimilijan – kasnejši mehiški cesar in nadvojvoda Franc Ferdinand – žrtev atentata v Sarajevu leta 1914. Nadvse zanimiv grajski muzej prikazuje dragocene predmete, ki so bili nekoč v lasti cesarske družine. Nato se bomo odpravili do baročne romarske cerkvice Maria Taferl – z griča se odpre veličasten razgled na dolino Donave. Naše popotovanje po Gornji Avstriji bomo sklenili v očarljivem letoviškem mestecu Grein. Obiskali bomo tudi grad Greinburg, ki je še vedno v lasti pomembne evropske dinastije Saxe-Coburg-Gotha. Odlična lega nad dolino Donave, harmonično renesančno arkadno dvorišče ter bogastvo grajske notranjščine nas bodo navdušili. Vrnitev v Ljubljano.

Ni zemljevida poti.
1 Osnovni podatki
2 Ostale osebe
3 Podatki za plačilo

V ceno je vračunano: prevoz s turističnim avtobusom, 2 polpenziona (dvoposteljne sobe z lastnimi kopalnicami in WC) v hotelu s 3 zvezdicami, osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo in organizacija. Vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane.

Mogoče vam bo všeč tudi

INFORMACIJE

Vodnikova 130, 1000 Ljubljana

Telefon: +386 1 518 50 50

E-pošta: info@quovadis.si

Odprto od ponedeljka do petka
med 9. in 17. uro

FACEBOOK

KONTAKTIRAJTE NAS