DOMOV

Aljaska in Yukon

Prepustite se popolni divjini!

Potovanja

po najlepših kotičkih sveta

15 dni

Kanada

Združene države Amerike

Datum

06.07. - 20.07.2017

Cena

3.790,00€ pri najmanj 10 osebah3.990,00€ pri najmanj 7 osebah

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: 159,60€Enoposteljna soba: 720,00€

Akontacija

1.200,00€

Prijavnina

15,00€

Ugodnosti

Ob prijavi in plačilu akontacije do 30. aprila podarimo odpovedni riziko!

Deželi izjemnih naravnih lepot z neustavljivo privlačnostjo!

Opis poti

Zbor na ljubljanskem letališču ali vožnja do enega izmed bližnjih letališč ter polet s postankom v Anchorage. Vožnja v hotel.

Anchorage je največje mesto Aljaske. S ploščadi si bomo ogledali Cookov zaliv, videli bomo točko, od koder štartajo pasje vprege na dirki Iditarod. Obiskali bomo muzej o Eskimih, zemljankah, naftovodu, severnem siju … Mesto ima tudi največje letališče za lahke hidroplane na svetu. Pisano množico teh letal si bomo ogledali na jezeru Hood.

Vožnja po cesti Glenn highway. Eden izmed najlepših prizorov na poti bo gotovo ledenik Matanuska, ki je na čelu širok več kot tri kilometre. Kratek postanek v mestecu Glennallen in nadaljevanje poti proti Valdezu.

Na poti bomo prečkali prelaz Thompson in se usmerili proti naravnemu parku Wrangell-St. Elias. Potovali bomo po čudoviti pokrajini, polni jezerc, gosi, losov in morda tudi grizlijev. Ta pokrajina pripada Indijancem plemena Atabaska. Ustavili se bomo tudi pri enem izmed ledenikov. Končna postaja bo mesto Tok, ki slovi po vzreji in tekmovanjih s psmi.

Vstopili bomo v Yukon. Peljali se bomo ob obrežju jezera Kluane in se ustavili v muzeju, kjer bomo izvedeli več o lokalnih živalskih vrstah. Nadaljevanje vožnje mimo številnih jezer. Haines Junction leži ob narodnem parku Kluane. Ponaša se s pestrim živalskim svetom in velikimi ledeniki.

Za kratek čas bomo zapustili Yukon in se peljali skozi Britansko Kolumbijo, potem pa zopet prečkali mejo in vstopili nazaj v ZDA. Haines je predvsem poznan kot največje zbirališče velikih beloglavih ribjih orlov in z malo sreče bomo morda kakšnega videli tudi mi. Kratek skok s trajektom do kraja Skagway, izhodišča za iskalce zlata v Yukonu.

Sledi vožnja po znameniti Klondike Highway. Ustavili se bomo v najmanjši puščavi na svetu, Carcross. Občudovali bomo lepoto Smaragdnega jezera. Popoldan bomo prišli v Whitehorse, imeli bomo čas za sprehod po prestolnici Yukona. Izjemne naravne lepote privabljajo v ta del Kanade vedno več obiskovalcev. Mesto leži ob reki Yukon, po želji možnost plovbe z ladjico skozi kanjon Miles in obisk značilne ladje z loputami (doplačilo).

Vožnja po cesti Klondike Highway. Stari poštni uradi, vasice in hiše ob poti nam bodo pričarali čas pred dobrimi sto leti. Prispeli bomo v najpomembnejše mesto zlatokopov, Dawson City. Obiskali bomo kočo, kjer je prebival Jack London, tudi sam najprej zlatokop, nato pa pisec povesti. Seveda se bomo podali do potoka Bonanza, kjer so prvič odkrili zlato.

S trajektom bomo prečkali reko Yukon ter se preko meje podali na Aljasko. Vozili se bomo po cesti Top of the World Highway. Vodila nas bo po nepozabni tundri s pogledi na zasnežene gorske verige. Videli bomo tudi del aljaškega naftovoda. Po pokrajini številnih jezer bomo prispeli v Fairbanks.

Fairbanks ima prav poseben žar in atmosfero. V lokalnem muzeju na prostem bomo lahko videli primerke zemljank, kjer so živeli Indijanci. V bližini je tudi muzej mode in tehnike, kjer bomo lahko videli oldtimerje in modo tistega časa.

Čas za Narodni park Denali, enega najlepših v vsej Ameriki. Raznolikost živalstva, značilnega za severna področja, je zares impresivna. Po želji se bomo lahko odpravili tudi na panoramski polet z lahkim letalom v neposredno bližino gore Denali (doplačilo).

Vožnja mimo mesta Talkeetna, še enega središča zlatokopov. Pot nas bo nato vodila po cesti George Parks Highway v Anchorage.

Po želji se bomo lahko odpravili na nepozabno križarjenje okoli polotoka Kenai.

Slovo od krajev, ki so nam dva tedna prikazovali svojo nepozabno in na trenutke divjo podobo ter odhod na letališče, od koder nas čaka polet proti Evropi.

Prihod na enega izmed bližnjih letališč in še vožnja v Ljubljano in Maribor.

1 Osnovni podatki
2 Ostale osebe
3 Podatki za plačilo

V ceno je vračunano: letalski prevoz, letališke pristojbine, prevoz do letališča in nazaj, namestitve v hotelih in motelih na osnovi nočitve z zajtrkom, vsi prevozi (minibus, trajekt), vodstvo in vstopnine, dovolilnica ESTA za vstop v ZDA, zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini, osnovno nezgodno zavarovanje in organizacija.

Vizum: ameriška vlada je zaostrila pogoje za pridobitev dovolinice ESTA. Kdor je po 1. marcu 2011 obiskal Sirijo, Irak, Iran ali Sudan, mora za vstop v ZDA zaprositi za vizo na veleposlaništvu ZDA.

Izlet na polotok Kenai: cca. 100,00 Eur

Mogoče vam bo všeč tudi

INFORMACIJE

Vodnikova 130, 1000 Ljubljana

Telefon: +386 1 518 50 50

E-pošta: info@quovadis.si

Odprto od ponedeljka do petka
med 9. in 17. uro

FACEBOOK

KONTAKTIRAJTE NAS