DOMOV

Dolžine

2–4 dni

ZAGOTOVLJENO

Razstava v dunajskem Zgornjem Belvederu se posveča slikarju Martinu Johannu Schmidtu oz. Kremser-Schmidtu (1718–1801), ki ga nekateri označujejo za zadnjega velikega slikarja baroka. Kremser Schmidt je avtor številnih oltarnih podob, fresk, portretov ter del, kjer prevladujejo historični in mitološki motivi, njegov slog pa razkriva podonavske in beneške slikarske vplive, tuji pa mu niso bili niti holandski in francoski grafični motivi. Vodstvo dr. Ferdinanda Šerbelja!

V milansko kraljevo palačo prihaja razstava slavnega španskega slikarja Pabla Picassa. Na ogled bo okoli 200 del, tako Picassovih, kot tudi antični artefakti, ki so imeli vpliv na njegov opus. Pablo Picasso velja za enega največjih in najbolj znanih umetnikov 20. stol. ter za začetnika avantgardne umetniške smeri kubizma. Ustvaril je več kot 20.000 del in je eden izmed redkih umetnikov, ki je svojo slavo doživel že v času svojega življenja. Bil je namreč prvi, ki je še za časa svojega življenja imel razstavo v slavnem pariškem Louvru.

Toskana je ena najlepših pokrajin Italije. Mehka razgibanost gričev posejanih s cipresami, oljkami in vinogradi ter čudovita arhitekturna dediščina, nad katero se razliva zlata svetloba, pritegne vsakogar, zlasti pa umetnike, ki so že od nekdaj radi ustvarjali tukaj.

Vabljeni na pomladni oddih za zveste potnike v Bosno in Hercegovino! Jajce, Plivska jezera, Sarajevo, Mostar in Počitelj ... Slavnostna večerja z živo glasbo!

ZAGOTOVLJENO

26. tradicionalno romanje v Italijo: SV. ALOJZIJ IN MOGOČNI BENEDIKTINSKI SAMOSTANI - duhovno vodstvo: upok. nadškof msgr. ALOJZ URAN.

Pridružite se nam v odkrivanju skritih umetnostnih zakladov naše zahodne sosede pod vodstvom dr. Ferdinanda Šerbelja!

Tudi Puccinijeva vila in mondeno letovišče Viareggio ob Ligurskem morju ...

Umetnostni užitki, razkošne vile in popolna poustvaritev grškega antičneva bivališča!

Obiskali bomo hišo velikega Luciana Pavarottija in uživali v vrhunskih okusih te kulinarične italijanske pokrajine!

Odpravite se z nami na fantastično riževo pojedino po receptih velikega kuharskega mojstra Gabriela Ferrona in odkrijte slikovito pokrajno Cinque Terre!

Sončna dežela zelenih gričev, srednjeveških mest, starih gradov, velikih umetnin, dobrega vina ...

Odpravimo se na sever Italije, do enega najlepših jezer v Evropi, svetovno znanega Coma! Obiskali bomo mondene vile in uživali v naravnih znamenitostih ...

Francija je sinonim za dobro vino in tega ne bo manjkalo tudi na naši poti po Alzaciji in Burgundiji. Poleg žlahtne kapljice pa bomo odkrivali tudi čare idiličnih francoskih mest.

mesto, uničeno med II. svetovno vojno, po njej pa razdeljeno na dva dela, je zdaj ena najmlajših in najlepših evropskih prestolnic.

Rdeča nit našega potovanja so palače savojske kraljeve družine. Danes njihove razkošne palače z vrtovi in parki sodijo pod zaščito Unesca. Obiskali bomo najlepše med njimi!

Giuseppe Verdi: AIDA

Hiter skok pod mogočni Zugspitze, zraven pa še Benediktbeuren, violinska vas Mittenwald in še več!

Guiseppe Verdi: TRAVIATA

Odpravimo se v čudovito kamnito Hercegovino, kjer se bomo poklonili Materi Božji, Kraljici Miru. Vodstvo nadškofa Urana!

Darilo! 0,5 l oljčnega olja z Ugljana!

INFORMACIJE

Vodnikova 130, 1000 Ljubljana

Telefon: +386 1 518 50 50

E-pošta: info@quovadis.si

Odprto od ponedeljka do petka
med 9. in 17. uro

FACEBOOK

Facebook Pagelike Widget

KONTAKTIRAJTE NAS