DOMOV

Dolžine

2–4 dni

ZAGOTOVLJENO

Toskana je ena najlepših pokrajin Italije. Mehka razgibanost gričev posejanih s cipresami, oljkami in vinogradi ter čudovita arhitekturna dediščina, nad katero se razliva zlata svetloba, pritegne vsakogar, zlasti pa umetnike, ki so že od nekdaj radi ustvarjali tukaj.

ZAGOTOVLJENO

25. tradicionalno romanje ob SREBRNEM JUBILEJU na Hrvaško, v Srbijo in na Madžarsko - duhovno vodstvo: upok. nadškof msgr. ALOJZ URAN.

ZAGOTOVLJENO

Uživali bomo v Budimpešti, se čudili velikanski katedrali v Esztergomu, se sprehajali po muzejski vasi v Szentendreju, občudovali baročni dvorec cesarice Sissi, si ogledali opatijo Pannonhalma in poskusili samostansko vino ...

Spoznajte Slovaško in slikovito Podonavsko nižavje, sestavljeno iz labirintov rek in potokov ter vodnih mlinov. Obiskali bomo tudi gotsko katedralo sv. Martina, kjer so dolga leta kronali madžarske kralje.

Izlet v slikovite Karlovy Vary na Češkem, kamor so zahajale slavne osebnosti, med njimi tudi kronane glave. Obiskali bomo tudi Loket, ki ga je Goethe označil za nepopisno lepega in Cheb, eno najstarejših čeških mest.

Odpravite se z nami na fantastično riževo pojedino po receptih velikega kuharskega mojstra Gabriela Ferrona in odkrijte slikovito pokrajno Cinque Terre!

Naša vzhodna soseda skriva lepote, ki jih je res vredno obiskati. Odpravimo se na pot v čudovita mesta, ki vse prepogosto ostanejo skrita v senci velike Budimpešte.

Tokrat se bomo z avtobusom odpravili na sever italijanskega škornja, kjer bomo z ladjo obiskali dih jemajoče Boromejske otoke. Dehteče rože, smaragdno modra voda!

Odkrijmo skupaj kotičke na meji med Madžarsko in Avstrijo. Fantastični gradovi, graščine, vrtovi in gostoljubni domačini.

Morje sredi Alp! Na tem izletu bomo odkrili tudi rojstni kraj slavnega zrakoplova Zeppelina ter eno najstarejših in najodličnejših avstrijskih letoviških mestec.

Fiesole, oaza renesančne aristokracije s čudovito medičejsko vilo ter vila Peyron, kjer se bomo izgubljali v labirintu cvetlic ter romantična pokrajina Chianti.

Otoki, ki kot ogromni kiti grbavci gledajo iz smaragdne vode kvarnerskega morja. Obiščimo jih skupaj!

Odpravljamo se od Dunaja proti Salzburgu, kjer bomo lahko lepo videli, kako zelena je lahko naša severna soseda Avstrija!

ZAGOTOVLJENO

V Milanu si bomo ogledali tudi muzej svetovno znane operne hiše Scala in pinakoteko Brera, kjer so predstavljeni vrhunski italijanski slikarji.

Izjemno potovanje z obiskom orientalskega Sarajeva, vožnjo z znamenito železnico na Mokri Gori in z ladjo po kanjonu reke Drine ...

Romantična Mantova, najlepši vrt na svetu Sigurta in Padova - eno najpomembnejših italijanskih umetnostnih središč

Čudoviti kraji Umbrije in Abruzza! Obiskali bomo starodavni Gubbio, Perugio z bogato Narodno galerijo, srednjeveški biser Assisi ... Uživali bomo na odkrivanju ljubkih srednjeveških mestec, čaka nas Spello, Sassovivo, Montefalco, Spoleto! Abruzzo pa nas bo navdušil z mogočnim Narodnim parkom Gran Sasso, kjer kraljuje najvišji vrh Corno Grande.

Vabljeni na potovanje v dolini Rena in Mozele. Videli bomo najmogočnejše nemške romanske cesarske katedrale v Speyerju, Mainzu, Trierju in Wormsu ter se z ladjo zapeljali po čudoviti reki Mozeli.

Ledeniški ekspres, slavna švicarska gorska železnica, ki povezuje St. Moritz in Zermatt oz. Piz Bernino in Matterhorn. Sedem in pol ur dolga panoramska vožnja z vlakom preko 291 mostov, skozi 91 tunelov ter čez prelaz Oberalp (2033 m) bo izjemno doživetje!

INFORMACIJE

Vodnikova 130, 1000 Ljubljana

Telefon: +386 1 518 50 50

E-pošta: info@quovadis.si

Odprto od ponedeljka do petka
med 9. in 17. uro

FACEBOOK

KONTAKTIRAJTE NAS